Een echte aanrader, energielabel bedrijfsruimte aanvragen

Bent u al bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Of vraagt u zicht gewoon af of het mogelijk is om te besparen om de energiekosten van uw bedrijfsruimte? Dan is het in eerste instantie goed om te weten hoe energiezuinig uw bedrijfsruimte eigenlijk is. In dat geval heeft u hier een goede aanrader: energielabel bedrijfsruimte aan vragen voor uw bedrijfsruimte. Met het energielabel bedrijfsruimte kunt u achterhalen hoe energiezuinig uw bedrijfsruimte is en of u hier verbeteringen in kunt aanbrengen. Of misschien is het wel verstandiger om van bedrijfsruimte te veranderen naar een energiezuiniger pand. Het aanvragen van een energielabel bedrijfsruimte kunt u doen bij daarvoor gespecialiseerd en gecertificeerde bedrijven en kunnen u al gauw op weg helpen om kosten te sparen!

Waarom zijn de energiekosten zo hoog?

Vraagt u zich wel eens af hoe het komt dat u zoveel betaald aan uw energiekosten? U heeft er vast al aan gedacht om te wisselen van energieleverancier of misschien heeft u dit zelfs al geregeld. Nu kan het zijn dat u na een overstap van energieleverancier nog steeds met hoge kosten zit wat betreft uw energieverbruik. In dat geval is het zeker aan te raden om een energielabel bedrijfsruimte te laten opstellen. Met behulp van het energielabel bedrijfsruimte kunt u erachter komen waar u in uw bedrijfspand het meest energie verbruikt en wat de oorzaak hiervan is. Nu u de uitslag van het energielabel bedrijfsruimte heeft kunt u twee dingen doen. In eerste instantie is het mogelijk om aan de hand van het energielabel en de adviezen die hierbij worden gegeven te kijken of u de bedrijfsruimte energiezuiniger kunt maken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van betere isolatie van de vloeren, het dak of de muren. Maar u kunt natuurlijk ook denken aan duurzame oplossingen zoals het zelfstandig opwekken van groene energie door middel van zonnepanelen of het verminderen van uw gasverbruik door de aanschaf van een warmtebron.

U bent niet de eigenaar van het bedrijfspand?

Het is natuurlijk mogelijk dat u slechts de huurder van het pand bent en dat u niet in de gelegenheid bent om zelf wijzigingen in het bedrijfspand aan te brengen om zo de bedrijfsruimte duurzamer te maken. Indien u wel de eigenaar van het pand bent kan het zijn dat u na berekeningen aan de hand van het energielabel bedrijfsruimte de conclusie trekt dat aanpassingen aan het pand een behoorlijke aanslag zijn op uw bedrijfsvermogen. In deze twee gevallen is het verstandig om voor de tweede mogelijkheid te kiezen die er naast het aanpassen van het bedrijfspand mogelijk is. U kunt op zoek gaan naar een nieuwe bedrijfsruimte.

Een nieuwe bedrijfsruimte, zit daar een energielabel bij?

Als u op zoek gaat naar een nieuwe bedrijfsruimte en van plan bent om een pand te gaan betrekken als huurder of om een pand aan te schaffen als koper dan is de verhuurder of verkoper van het pand verplicht om u een energielabel bedrijfsruimte te overhandigen. Aan de hand van dit energielabel kunt u vooraf berekenen wat uw verwachte energiekosten zijn en kunt u vergelijkingen maken met andere bedrijfspanden die worden verkocht of verhuurd. Zo kunt u een gedegen keuze maken en uw intrek nemen in een duurzaam en energiekosten besparen bedrijfspand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *