Belangrijke informatie omtrent het energielabel winkel

Als u in het bezit bent van een winkelpand en voornemens heeft om dit pand verhuren of zelfs te verkopen dan bent u verplicht om een energielabel winkelpand te laten opstellen.  Aan de hand van dit energielabel kan aan de koper of huurder van het pand worden aangetoond hoe energiezuinig het winkelpand is. Het opstellen van een energielabel winkel is wettelijk verplicht en indien deze niet aanwezig is bij de verhuur of verkoop van het winkelpand is het mogelijk dat er een boete wordt opgelegd. Bij de verhuur of de verkoop van het gebouw wordt er gecontroleerd door de overheid of het energielabel aanwezig is, is dit niet het geval dan volgt er zoals eerder genoemd een boete. Indien u het winkelpand gaat verhuren bent u verplicht om de nieuwe huurder het energielabel te overhandigen. Dit geldt ook voor de verkoop van het pand. In dat geval bent u verplicht aan de koper duidelijk te maken wat het energielabel van het winkelpand is.

Het opstellen van een energielabel winkel

Het energielabel van uw winkelpand wordt aan de hand van verschillende criteria opgesteld. Zo is het oppervlakte van het pand van belang, wordt er gekeken naar de isolatie van het gebouw, wordt er gekeken wat voor soort glas er is gebruikt voor de ramen en wordt er rekening gehouden met de manier waarop het pand kan worden verwarmd en eventueel gekoeld. Zodra deze zaken door een deskundige zijn gecontroleerd zal het energielabel winkel worden opgesteld. Aan de hand van dit energielabel kunt u aan de potentiële verkoper of huurder duidelijk maken hoe energiezuinig het pand is. Er wordt in het rapport ook vermeld welke maatregelen er genomen kunnen worden om het winkelpand energiezuiniger te maken.

Wat heeft u zelf aan een energielabel winkel

Er zijn meerdere voordelen van een energielabel winkel te noemen. Naast dat het natuurlijk verplicht is om een energielabel winkel te hebben bij de verhuur of verkoop van een winkelpand kunt u er ook zelf baat bij hebben. In de eerste plaats kan het bijdragen aan een gunstige prijsstijging van het winkelpand. Als er een groen label wordt afgegeven voor het bedrijfspand kunt u mogelijk een hogere verhuur- of verkoopprijs vragen voor het pand. Indien er een energielabel wordt afgegeven wat aanduidt dat het pand minder energiezuinig is dan kunt u aan de hand van het energielabel winkel maatregelen nemen om het energieverbruik van het winkelpand te verbeteren. Niet alleen voor de verkoop of voor de verhuur van het winkelpand maar ook voor eigen gebruik is het verstandig om een energielabel winkel te laten opstellen. Aan de hand van het energielabel en de adviezen die hierbij worden meegegeven kunt u ervoor zorgen dat uw pand energiezuiniger wordt. Door middel van isolatie, dubbele beglazing of een andere verwarmingsinstallatie waardoor u minder gas verbruikt is het mogelijk dat de energiekosten omlaag gaan. Nadat dit soort investeringen zijn gedaan is het natuurlijk na een nieuwe controle mogelijk om een groener energielabel voor het winkelpand te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *